Home

Actueel - Nieuws

zaterdag 6 juli "DRAAK ASWALD"
Concert Vertelling van 30 minuten voor kinderen tussen 4 en 12 jaar
tijdens het WijLand Festival, Wisentbos, Dronten info

Draak Aswald raakt gewond en stort neer voor de poort van het paleis van de koning. De koning wil zijn verjaardag vieren maar niemand kan zijn paleis in, de verjaardagstaart niet, de cadeautjes niet, de gasten niet ... Want Aswald klauwt, zwiepstaart en spuugt rook en vuur uit wel drie koppen!

Op zaterdag 6 juli wordt deze voorstelling drie keer gespeeld tijdens het WijLand Festival info
Om 13:30 uur / om 15:00 uur en om 16:30 uur.

 

NIEUWE TRAILER van "DE SNEEUWKONINGIN"

De opnamen zijn gemaakt! Nu nog knippen en plakken, dus binnenkort op YouTube te zien.

Concert Vertelling De Sneeuwkoningin
Naar het verhaal van de Deense schrijver Hans Christian Andersen uit 1844: Kay wordt meegenomen door de Sneeuwkoningin, Gerda gaat hem zoeken en beleeft onderweg allerlei avonturen.
Met muziek van o.m. Per Nørgård (Swan Descending), Oskar Werner (Rhapsodie im Zigeunerton), John Thomas (The Tear) en Claude Debussy (Les pas sur la neige).
Liederen van Frederic Cowen.

 

CONCERTVERTELLING - "Sagen van de Rijn"

Trailer, klik hier!

Rijn is verliefd ! Stapel verliefd. Op Rhena. Hij vraagt haar ten dans en samen walsen ze rond en rond en rond. Wanneer ze hem afwijst ontsteekt hij in grote woede. Hij blijft haar volgen, onderweg allerlei Sagen en mooie verhalen passerend zoals de Reuzendochter, de Nachtegalen en natuurlijk de beroemde Lorelei. Andere Legenden laat ik nog even in het ongewisse. Om haar te pakken en omarmen vertakt Rijn zich. Zal hij zijn geliefde uiteindelijk voor zich weten te winnen?

We volgen Rijn van de Alpen naar de Noordzee. Met zijn 1324 km stroomt hij door 6 europese landen, langs al die bijzondere mooie legendarische verhalen. Het is lang een diepgekoesterde wens geweest om deze concertvertelling "Sagen van de Rijn" te maken en ik ben daarom ook superblij dit heerlijke verhaal met fantastische muziek in première te hebben gebracht!

Muziek van: Bach, Henson Conant, Liszt, Ortiz, Rempp, Strauss, Wagner
Liederen van: Mendelssohn, Silcher, Schumann, Weckerlin

 

CONCERTVERTELLING 'De Schilderijententoonstelling'
door harpduo Carla Bos en Wendy Rijken

In een bijzonder arrangement voor harp duo van dit beroemde 15-delige werk van Modest Moussorgsky
Duur: 65 minuten

Februari 1874. St. Petersburg Rusland. Het is koud, ijzig koud. De rivier de Neva ligt vol ijs en sneeuw, je kunt er nog net niet op lopen maar dat kan niet lang meer duren. Modest Moussorgsky zet de kraag van zijn winterjas omhoog en trekt zijn bontmuts nog wat dieper over zijn oren. De koude wind snijdt in zijn gezicht en beneemt hem bijna de adem. Hij zet er flink de pas in. Naar het museum waar hij een tentoonstelling wil bezoeken met 10 werken van zijn recent overleden vriend Viktor Hartmann. Wendy en ik volgen Modest het museum in. Wie komen we onderweg allemaal tegen? Lukt het ons om de uitgang te vinden? Dat blijft voor nu een verrassing

 

PROGRAMMA ANEMOI - 'Dierencanon'

Muziek en verhalen die allemaal over dieren gaan.
U hoort o.m. De Rattenvanger van Hameln en het verhaal van Syrinx en Pan.

 

VIERLUIK AAN HARPCONCERTEN

... over de jaargetijden, waartoe ook de vier elementen, windrichtingen, dagdelen en fasen in een mensenleven behoren.

Winterkristallen

Het eerste deel van mijn vierluik. Wat een superleuk programma is dit ! Blij !
U hoort over de tragische liefde van Mary-Ann en hoe het komt dat de sneeuw wit is. Er klinkt muziek over winterse taferelen, de nacht, dromen en de maan, ouderdom en afscheid nemen.
Composities van o.a. Beethoven, Chertok, Glinka, Neville, Reuben, Saboohi, Salzedo en Thomas.
Naast de moderne pedaalharp bespeel ik ook de Keltische hakenharp.

Lentekriebels

'Lentekriebels' is het tweede deel van mijn vierluik. Persoonlijk is dit mijn favoriete jaargetijde.
U hoort waarom de heksen dansen op hun Walpurgisfeest. Er klinkt muziek over lente perikelen, de ochtend, geboorte en jeugd.
Composities van o.a. Hasselmans, McDonald, Panormo, Salzedo, Schumann, Tchaikovsky, Thomas, Tournier en Verdalle.
Naast harpspelen zing ik ook nog even.

Zomersproeten

Deel drie van mijn vierluik.
Er klinkt muziek over hete, vurige zomermiddagen, adolescentie en uiteraard de liefde!
Composities van o.a. Donizetti, Griffiths, Joplin, Machajdik, Marson, Mozart, Piazzolla, Puccini, Tiersen, Watkins.
U hoort het verhaal van de kolibrie.

Op 20 juni speel ik dit concert in Almere, 14:00 - 15:00 uur info

Herfstblues

Het laatste seizoen van het jaar. De herfst is de meest opvallende en mooiste periode van het jaar, denk maar aan alle prachtige warme herfstkleuren en de paddenstoelen in de natuur. Maar ook heeft de herfst zo zijn perikelen. Denk maar eens aan de herfststormen en de vele regen die er kan vallen. De mens keert tot zichzelf: keywords energiek, emotioneel, creatief, betrokken.
Dit is het laatstste deel van mijn vierluik. Muziek over de herfst van het leven, over de avond vol dromen en verlangens.

 

HELMUT LACHENMANN - CONCERTINI : in Duitsland

Op 22 juni 2018 in Heidelberg en op 24 juni in Mannheim heb ik dit fantastische stuk voor een derde keer mogen spelen, dit keer met KlangForum Heidelberg.
Mijn eerste uitvoering was met Remix Ensemble te Porto, oktober 2015. Mijn uitvoering van 22 november 2015 met United Berlin in Konzerthaus te Berlijn is via onderstaande link te bekijken en beluisteren:

 

AGENDA

Harpiste zijn van het Remix Ensemble voor Hedendaagse Muziek in Portugal, Harp concerten combineren met Verhalen vertellen, Zingen, Kamermuziek concerten, maar ook de zondagse high-tea's muzikaal begeleiden in Hotel Des Indes: het leven van een musicus blijft afwisselend :-)
Een overzicht van alle concerten vindt u op mijn online agenda.

Harpelijke groet, Carla